Mitt navn er Jeanette Nyberg, født i Oslo en kald oktoberkveld i 1986. Oppvokst i Ullensaker men flyttet endel rundt frem til jeg flyttet til Reinsvoll i 2011 og senere etablerte meg på Hov i Land i 2017. I barndommen gikk mye av tiden med til både å tegne og skrive, og jeg har utdannelse innen formgivning, kunsthistorie og grafisk design.

I voksen alder fullførte jeg fagskole for blomsterdekoratører og jobbet noen år med dette, inntil jeg dessverre ble nødt til å endre fremtidsplanene da jeg ble 60% ufør og ikke kunne fortsette med det. Men det er som de sier; ''When life throws you a curveball.'' Det var her jeg fant tilbake til mine mangeårige lidenskap, tegning og kunst.

I 2017 begynte jeg med scarification, også kjent som arr-tatovering. Deretter fulgte det i 2019 med handpoke tatovering, altså tatovering gjort med håndholdt nål uten bruk av maskin, og våren 2020 ble jeg også lærling som tatovør med maskin her hos Studio X. Jeg elsker det jeg gjør og finner en enorm glede i jobben min. Scarification er en urgammel form for kropps-kunst som tilfører noe veldig spirituelt ved utførelsen, da det er mange følelser som settes i gang, fysisk og psykisk. Grunnen til at jeg valgte å begynne med dette, er mye basert på mine egne erfaringer som førte til karriere bytte, men også fordi jeg ser at jeg kan hjelpe mange ved akkurat denne typen kunst. Det å kunne ta noe psykisk vondt og gjøre til noe fysisk fint, er en god følelse. Det samme gjelder for handpoke tatoveing, som igjen er basert på den urgamle formen for tatovering fra vest-afrika, hvor man den gangen benyttet lange torner og aske for utførelsen.

Jeg elsker å kunne være kreativ og lære nye ting, så jeg kan spørre om hva jeg kunne være interessert i å lære vanlig å tatovere også, svarte jeg har sagt ja! Jeg er veldig glad for å bruke litt tykk linjer og mye farger i tatoveringene mine, og finner mye av inspirasjon min i det neotradisjonelle.